Strona 1 z 1

Rodzynki niesiarkowane

PostNapisane: 28 paź 2016, o 01:19
przez Danka
Słuchajcie kobitki, mam do was sprawę. Usłyszałam niedawno, że rodzynki dzielą się na siarkowane i niesiarkowane. Pierwsze słyszę o czymś takim i chciałam was zapytać, czy wy wiecie może o co to chodzi z tymi rodzynkami? I skąd wiedzieć, które są jakie?

Re: Rodzynki niesiarkowane

PostNapisane: 29 paź 2016, o 01:49
przez Weganka
Siarkowanie jest to wedle mojej wiedzy taki jakby sposób ich suszenia czy też konserwacji, żeby były wytrzymałe. Nie wiem dokładnie, musiałabym doczytać. W każdym razie takie rodzynki są niezdrowe, bo zawierają w sobie siarkę. Dlatego też dla własnego dobra należy wybierać rodzynki i inne owoce suszone niesiarkowane. Są takie dostępne w marketach na działach z ekologiczną żywnością albo po prostu w sklepach ekologicznych czy tez ze zdrową żywnością, stacjonarnych lub internetowych. Ja kupuję od dawna tylko niesiarkowane owoce suszone.

Re: Rodzynki niesiarkowane

PostNapisane: 29 lis 2016, o 00:02
przez Biggirl
Nigdy nad tym się nie zastanawiałam i nie patrzyłam nawet. W ogóle nie miałam do tej pory pojęcia, że są jakieś siarkowane i niesiarkowane. to naprawdę takie ważne?

Re: Rodzynki niesiarkowane

PostNapisane: 10 gru 2016, o 22:52
przez Lolitka
U nas nigdy nie zwracaliśmy na to uwagi, ale teraz jak widzę, że mam wybór, to biorę raczej takie rodzynki bez siarki. Niestety, wiórki kokosowe to widziałam, że są siarkowane, ale nie spotkałam się z niesiarkowanymi.

Re: Rodzynki niesiarkowane

PostNapisane: 3 cze 2017, o 01:00
przez Amanda
Nigdy się nad tym nie zastanawiałam i nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Teraz do wszystkiego dodają jakąś chemię i nie da się tego tak po prostu uniknąć.